Fagprat

0

Case studie: System for tidlig varsling for flomutsatte


Kundens utfordring

Bridgend County Borough Council trengte å overvåke forhold ved kulverter rundt Maesteg i England, for å identifisere og fjerne blokkeringer før de forårsaket flom i gater, boliger og bedrifter.

 

Løsning

Hydro-Logic® Services-teamet gjennomførte undersøkelser på stedet og designet og installerte et smart overvåkingssystem som gir automatiske varsler for raskt å kunne sende vedlikeholdsteam til områder som trenger tilsyn.

 

Løsningsprofil

 Design, installasjon og administrasjon av en smart
 overvåkings- og flomvarslingssystem.

 

  • Befaring

  • Design av smart overvåkingssystem

  • Installasjon av systemet

  • Kontinuerlig overvåking, vedlikehold og support.

 


 

Situasjon

Maesteg er en liten by i Bridgend i Sør-Wales. Det ligger i den nordlige enden av Llynfi-dalen, i et tidligere kullgruveområde, som er utsatt for oversvømmelse. Byen har en rekke kulverter som er designet for å la regn komme inn i avløpsnettet og hindre flomvann fra å bygge seg opp i byen. Bridgend har opplevd problemer med ulovlig dumping av søppel med over 1000 tilfeller registrert hvert år siden 2014.

 

Problem

Klimaendringene har gjort at Storbritannia står overfor mer ekstremvær, og geografiske faktorer tilsier at flom blir et alvorlig problem for Maesteg. Kraftig regn vasker rusk og rask - inn i kulverter som deretter blokkeres og tvinger flomvannet tilbake inn i lokale gater, noe som forårsaker alvorlig skade på boliger og bedrifter og forstyrrer vei- og jernbaneforbindelser. Bridgend County Borough Council trengte en måte å identifisere flomrisiko ved å overvåke stikkrenner for blokkeringer, som igjen kan advare lokale innbyggere og hjelpe vedlikeholdsteam til å fjerne blokkeringer i tide for å unngå flom.

 

Løsning

Etter å ha sikret finansiering fra den walisiske regjeringen, henvendte de seg til Hydro-Logic® og ba dem gjennomføre en undersøkelse og designe et overvåkingssystem som kan møte Maestegs flomvarslingsbehov.
Hydro-Logic hadde allerede levert lignende prosjekter til andre kunder i Wales med vellykket håndtering av walisiske geografiske faktorer.
Ledet av regional sjef for hydrometri Simon Bond, identifiserte teamet områder med høy risiko og anbefalte et smart overvåkingsnettverk som nå består av seks Hydro- Logic® Flexi Loggere, med Impress trykksensorer, koblet til en sentral Hydro-Logic® Timeview telemetri system, for å gi automatisk, fjernkontroll overvåking av kulvertene og levere tidlig varsling av blokkeringsrisiko.
Hydro-Logic® Services-teamet installerte data loggere på diskrete steder og i solide, hærverksbestandige installasjoner, og fortsatte å administrere og vedlikeholde nettverket på vegne av Bridgend County Borough Council.

 


 

Utfall

Installasjonen ble fullført i mars 2017, og gir tidlig varsling av flomrisiko og kulvertblokkeringer. Det sendes nå varsler til innsatsteam når vanntrykket i kulvertene når et forhåndsbestemt nivå, slik at de kan identifisere blokkeringer eller potensielle blokkeringer og angi prioritet for deres reaksjon tilsvarende.
Et år etter den verste flommen på over femti år i Maesteg, hentydet rådmann Richard Young til rollen som smart overvåking hadde spilt for å forbedre lokale lags respons på nye flomforhold.
"En tidsplan for regelmessige kulvertinspeksjoner er allerede på plass og vedlikeholdsteamet foretar tilleggskontroll når det er meldt dårlig vær," sa han i en Uttalelse fra fylkeskommunen.
"Vedlikeholdsteamets årlige flomrapport har også fremhevet at i mange tilfeller under fjorårets alvorlige vær, rask inngripen fra kommunens motorvei team hindret vann fra å komme inn en rekke eiendommer i hele fylket.»

 

Systemet gir ekstern, nesten sanntidsinnsikt i forhold ved vanskelig tilgjengelige steder.

 

Dataloggerne er diskrete og motstandsdyktige mot hærverk.

Om eksperten: Simon Bond

Simon Bond er regional sjef for hydrometri (Wales) hos Hydro-Logic® Services. En svært erfaren medlem av teamet, han har jobbet med en rekke britiske vannselskaper— inkludert Scottish Water, South Staffordshire Water, Yorkshire Water og Severn Trent Water—over mange år for å gi hydrometriske data for å hjelpe dem med å forbedre forvaltningen av vannressurser. Simon administrerer Dŵr Cymru walisiske vann hydrometrisk nettverksprosjekt, måler mer enn 100 reservoarnivå og kompensasjonsstrømningssteder til hjelpe vannselskapet med å forvalte vannressurser over Wales.
Han gjennomfører også hydrometrisk opplæring for Miljødirektoratet.
Simon ble med i Hydro-Logic® Services-teamet i 2001, og ble utnevnt til regionsjef for Hydrometri for Wales i 2011.

 


 

Flexi Logger 105 Feature Summary

 

 

 

 

 

Eksempel: FL 105 i skap med ekstern power


 


 

Flere nyheter


 

0

Euro Expo Trondheim 2024

Den 17. - 18. april møtes vi i Utleirahallen. Møt bransjens ledende leverandører og se nye produkter, innovative materialer og effektive løsninger for produksjons- og prosessindustrien. Velkommen!

Les mer
0

HavExpo 2024 i Bergen, 6. - 8. mai

Velkommen til Norges mest spennende møteplass for fiskeri- og havbruksnæringen. HavExpo er en av Norges største messer for utstyr, tjenester, forskning og forvaltning innenfor havbruk og fiskeri.

Les mer
0

In-Situ "How To" og opplærings videoer

In-Situ tilbyr er rekke "How To" og opplærings videoer innen instrumentering for måling av nivå og vannkvalitet. I sortimentet finnes multiparametersonder med ett bredt utvalg av vannkvalitetssensorer.

Les mer
0

NYHET - In-Situ Rugged Buoy

In-Situ Rugged Buoy er en pålitelig, kostnadseffektiv overvåkingsplattform for langsiktig utplassering av instrumentering og telemetri i dam, innsjø, bukt, elv og kystnære miljøer.

Les mer
0

Druck "How to" and Training Videos

Druck tilbyr en rekke "How To" og opplærings videoer. Leverandøren er velkjent for sine trykksensorer og instrumentering for kalibrering av trykk og andre prosess signaler med høy nøyaktighet og kvalitet.

Les mer
0

SIL kurs 2024 - FS Engineer

Stavanger 19. - 21. nov - Benytt anledningen til å delta på dette internasjonalt anerkjente kurset i Norge! Ved bestått eksamen kan deltageren benytte den ettertraktede tittelen "FS Engineer (TÜV Rheinland)"!

Les mer
0

M-System bytter navn til MG

M-System er synonymt med signaltilpassing og god kvalitet, og Tormatic har forhandlet deres produkter i mer enn 30 år! Nå bytter M-System navn til MG.

Les mer
0

NFEA Sikkerhetssystemer 2024

Møt oss på Sikkerhetssystemer 2024 som arrangeres i Bergen 20. – 21. mars. Konferansen henvender seg til brukere av sikkerhets- og automatiseringsløsninger.

Les mer
0

Patlite Application Videos

PATLITE tilbyr en rekke On Demand Videoer. Patlite er en ledende leverandør av innovative LED-statusindikerende lys, lydalarmer, visuelle og hørbare kommunikasjonsnettverkssystem og løsninger som forbedrer sikkerheten og komforten til arbeidsplasser og lokalsamfunn.

Les mer