Fagprat

0

Case studie: System for tidlig varsling for flomutsatte


Kundens utfordring

Bridgend County Borough Council trengte å overvåke forhold ved kulverter rundt Maesteg i England, for å identifisere og fjerne blokkeringer før de forårsaket flom i gater, boliger og bedrifter.

 

Løsning

Hydro-Logic® Services-teamet gjennomførte undersøkelser på stedet og designet og installerte et smart overvåkingssystem som gir automatiske varsler for raskt å kunne sende vedlikeholdsteam til områder som trenger tilsyn.

 

Løsningsprofil

 Design, installasjon og administrasjon av en smart
 overvåkings- og flomvarslingssystem.

 

  • Befaring

  • Design av smart overvåkingssystem

  • Installasjon av systemet

  • Kontinuerlig overvåking, vedlikehold og support.

 


 

Situasjon

Maesteg er en liten by i Bridgend i Sør-Wales. Det ligger i den nordlige enden av Llynfi-dalen, i et tidligere kullgruveområde, som er utsatt for oversvømmelse. Byen har en rekke kulverter som er designet for å la regn komme inn i avløpsnettet og hindre flomvann fra å bygge seg opp i byen. Bridgend har opplevd problemer med ulovlig dumping av søppel med over 1000 tilfeller registrert hvert år siden 2014.

 

Problem

Klimaendringene har gjort at Storbritannia står overfor mer ekstremvær, og geografiske faktorer tilsier at flom blir et alvorlig problem for Maesteg. Kraftig regn vasker rusk og rask - inn i kulverter som deretter blokkeres og tvinger flomvannet tilbake inn i lokale gater, noe som forårsaker alvorlig skade på boliger og bedrifter og forstyrrer vei- og jernbaneforbindelser. Bridgend County Borough Council trengte en måte å identifisere flomrisiko ved å overvåke stikkrenner for blokkeringer, som igjen kan advare lokale innbyggere og hjelpe vedlikeholdsteam til å fjerne blokkeringer i tide for å unngå flom.

 

Løsning

Etter å ha sikret finansiering fra den walisiske regjeringen, henvendte de seg til Hydro-Logic® og ba dem gjennomføre en undersøkelse og designe et overvåkingssystem som kan møte Maestegs flomvarslingsbehov.
Hydro-Logic hadde allerede levert lignende prosjekter til andre kunder i Wales med vellykket håndtering av walisiske geografiske faktorer.
Ledet av regional sjef for hydrometri Simon Bond, identifiserte teamet områder med høy risiko og anbefalte et smart overvåkingsnettverk som nå består av seks Hydro- Logic® Flexi Loggere, med Impress trykksensorer, koblet til en sentral Hydro-Logic® Timeview telemetri system, for å gi automatisk, fjernkontroll overvåking av kulvertene og levere tidlig varsling av blokkeringsrisiko.
Hydro-Logic® Services-teamet installerte data loggere på diskrete steder og i solide, hærverksbestandige installasjoner, og fortsatte å administrere og vedlikeholde nettverket på vegne av Bridgend County Borough Council.

 


 

Utfall

Installasjonen ble fullført i mars 2017, og gir tidlig varsling av flomrisiko og kulvertblokkeringer. Det sendes nå varsler til innsatsteam når vanntrykket i kulvertene når et forhåndsbestemt nivå, slik at de kan identifisere blokkeringer eller potensielle blokkeringer og angi prioritet for deres reaksjon tilsvarende.
Et år etter den verste flommen på over femti år i Maesteg, hentydet rådmann Richard Young til rollen som smart overvåking hadde spilt for å forbedre lokale lags respons på nye flomforhold.
"En tidsplan for regelmessige kulvertinspeksjoner er allerede på plass og vedlikeholdsteamet foretar tilleggskontroll når det er meldt dårlig vær," sa han i en Uttalelse fra fylkeskommunen.
"Vedlikeholdsteamets årlige flomrapport har også fremhevet at i mange tilfeller under fjorårets alvorlige vær, rask inngripen fra kommunens motorvei team hindret vann fra å komme inn en rekke eiendommer i hele fylket.»

 

Systemet gir ekstern, nesten sanntidsinnsikt i forhold ved vanskelig tilgjengelige steder.

 

Dataloggerne er diskrete og motstandsdyktige mot hærverk.

Om eksperten: Simon Bond

Simon Bond er regional sjef for hydrometri (Wales) hos Hydro-Logic® Services. En svært erfaren medlem av teamet, han har jobbet med en rekke britiske vannselskaper— inkludert Scottish Water, South Staffordshire Water, Yorkshire Water og Severn Trent Water—over mange år for å gi hydrometriske data for å hjelpe dem med å forbedre forvaltningen av vannressurser. Simon administrerer Dŵr Cymru walisiske vann hydrometrisk nettverksprosjekt, måler mer enn 100 reservoarnivå og kompensasjonsstrømningssteder til hjelpe vannselskapet med å forvalte vannressurser over Wales.
Han gjennomfører også hydrometrisk opplæring for Miljødirektoratet.
Simon ble med i Hydro-Logic® Services-teamet i 2001, og ble utnevnt til regionsjef for Hydrometri for Wales i 2011.

 


 

 

 

Eksempel: FL 105 i skap med ekstern power


 


 

Flere nyheter


 

0

Tormatic - Messeoversikt 2023

Tormatic AS deltar på en rekke messer og konferanser i løpet av året innenfor våre kjerneområder og markeder. Se oversikten her.

Les mer
0

GMI Webinar - SIL3 - instrumentering i Ex områder

Webinar - Torsdag 26. Januar kl 11.00 - GM International presenterer applikasjoner og noen større prosjekter som viser hvordan deres teknologi & produkter løser krevende oppgaver i Ex-områder!

Les mer
0

On Demand Webinarer - måling av nivå og vannkvalitet

In-Situ tilbyr en rekke On Demand Webinarer. I sortimentet finnes multiparametersonder med ett bredt utvalg av vannkvalitetssensorer, i tillegg til stand-alone sensorer for måling av konduktivitet, temperatur og dybde (CTD).  In-Situ kan også tilby RDO oksygensensorer av meget høy kvalitet.

Les mer
0

Case studie: System for tidlig varsling for flomutsatte

Produktene i Flexilogger-serien (tidligere Frog) er konstruert for å overvåke omgivelsene med hensyn til miljø, vanndybde, vannstrøm, forurensing etc. De kan arbeide som rene batteridrevne dataloggere eller som telemetriloggere med innebygget GSM/GPRS modem.

Les mer
0

Aqkva Konferansen 2023

AqKva-konferansen går av stabelen 19. januar i Bergen. Norges største havbrukskonferanse! Få med deg faglig oppdatering, treff kjentfolk og ha det kjekt sammen med aktører fra hele næringa!

Les mer
0

UNIK5000 Trykksensorer i 316 SS

UNIK 5000 er en serie med trykksensorer fra Druck, basert på et modulært system for å kunne tilby en rekke sensorer med forskjellige bruks- og måleområder på en fleksibel måte.

Les mer
0

PLS med HMI - stort utvalg!

Unitronics har fra starten av hatt som hovedmål å spare utviklingstid for programmerere! Dette har tradisjonelt vært gjort ved å integrere HMI og PLS med I/O'er i ett felles programmeringsverktøy.

Les mer
0

Veieceller fra Eilersen - Robuste og hygieniske

Fra vår danske leverandør Eilersen leverer vi kvalitetsveieceller som produseres, testes og kalibreres i Danmark.

Les mer
0

Ex Trådløs og Nettverk

Solexy er spesialister på kommunikasjon i eksplosjonsfarlige områder! Hovedproduktene er antennebarrierer som gjør det mulig å montere standard antenner i Ex-område.

Les mer